Ulei esential Lavanda

Caracterizarea profilului biochimic:

esteri (acetat de linalia 34%, acetat de lavandulil 5,4%, alcool, linalool 29,7%)

Proprietăți: sedativ, balsamic, analgezic, cardiogenic, antiseptic, antidepresiv, antipastic, antireumatic, cicatrizant, calmant, antitoxic, regleaza sistemul nervos, diuretic, deodorant.

Indicații generale:

-poate provoca alergii și reacții alergice;

-dureri articulare;

-inflamarea nervilor;

-bronsită și tuse;

-inflamarea mușchilor;

-creme, probleme de piele, dermatita, eczeme;

-amețeală, leșin;

-calmează înțepăturile insectelor, arsurile, elimina coșurile ;

-stimuleaza formarea globulelor albe;

– cârcei musculari;

-ulcer varicos;

-aplicat pe cicatrice e fantastic;

-hipertensiune;

-deranjari cardiace de origine nervoasă;

-amelioreaza durerile de urechi;

-migrenele și durerile cervicale;

-dezinfectant urogenital potrivit atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

-depresie, melancolie, frică;

-rău de calatorie;

-durererile de spate și lombare;

-câteva picaturi pe perna favorizeaza somnul, elimina stresul;

-poate fi folosit în apă de fierul de calcat, aspirator și mașina de spălat;

-folosit pentru parfumarea casei .

Utilizat în cosmetică: uleiuri și creme pentru corp, hidratant și tonifiant.

Adaugat în șampon are un efect de întarire și creștere a părului.

Calmant  anti-roseala daca este adaugat la laptele de corp și tonificant.

Efect de regenerare a pielii (100 ml gel de duș sau crema de duș, 10 picaturi de ulei essenzial)

Avertizări și contra-indicații:

Nu este toxic, nu este iritant, nu este sensibil.

E un ulei foarte sigur și foarte pur.